2011. január 17., hétfő

Hordozótakaró

Már régóta szemeztem egy ilyen hordozótakaró megvarrásával. Ez a fajta takaró használható bármilyen hordozóban csücsülő gyermek melegen tartásához ősszel és télen, és mivel vízhatlan, ezért akár esőben-havazásban is, elöl és háton hordozásnál egyaránt hasznos kiegészítő.

Csak egyszer láttam ilyet élőben, így a neten olvasgattam, nézelődtem, megoldásokat kerestem. A sarki textilesnél vettem egy elsőre nagyon komornak ható fekete vízlepergető anyagot, és hozzá egy vidám polárt, pöttyös álompuha kiegészítő anyaggal.

Én Csengét már csak háton hordozom, hosszabb sétákon. Miután felteszem a mei-taiban, ráterítem a takarót, belebújtatom a lábait a zsákba (ami nagyon puha és nagyon meleg, és gumival állítható a szélessége). A szalagokat pedig a vállamon átvetve, a 4 fülecskén átbújtatva rögzítem magamon a hordozható kiskályhát. A nyakrésznél is gumival szűkíthető, ha behúzzuk, egy meleg kis gallért kapunk, ami az alvó gyermek fejét is megtámasztja.

Kívülről egy tulipános mintát hímeztem rá (géppel). Ma varrtam hozzá egy kapucnit is, belül pöttyös, kívül vízhatlan. Még nem tudom, hogyan rögzítsem a takaróra. Kétoldalt ez is szorosabbra húzható.
A fekete anyag a vakuzás miatt csillog, kicsit, mintha műbőr lenne :) Élőben azért nem ilyen fényes.

3 megjegyzés:

Timi írta...

Ez zseniális! Négy koboltot cipeltem eddig a magamon, de ez a megoldás nem jutott eszembe! Ügyes vagy :)

Timi írta...

Kedve Lilla, nézz be hozzám, ha van kedved : http://cukotas.blogspot.com/2011/01/dij-atiratol.html

Lilla írta...

Kedves Timi!

Köszönöm :) De nekem sem a saját fejemből pattant ki az ötlet, hanem láttam ilyen hordozótakarókat, és megcsináltam a sajátomat :) Az a legizgalmasabb, mikor az ember magának varr, saját használatra. Azóta már többször hordtuk és nagyon bevált.