2011. április 28., csütörtök

Csatos hordozó konduktor szemmel

Konduktorként babahordozáshoz csak olyan hordozókat ajánlok, amelyek biztosítják a térdhajlattól térdhajlatig tartó alátámasztást, széles terpeszt, és nem kényszerítik a gyermek gerincét kiegyenesedésre, hanem a hátára rásimulva minden ponton megtámasztják.

Ez a fajta csatos hordozó 3-4 hónapos kortól 15 kg-ig használható. Derékpántja szivaccsal bélelt, erős csattal állítható a mérete. Popsinál formázott, könnyű a gyermeket beleilleszteni. 

4-6 hónapos korig elöl hordozáshoz használható, a szivacsos fejtámasz tartja a baba fejét, és a széles body biztosítja az orthopédiailag helyes csípő tartást, tehát a széles terpeszt, ahol a térdek kényelmesen felhúzva a popsinál magasabban helyezkednek el. A baba így térhajlattól térdhajlatig alá van támasztva, nem csak az ágyéki szakaszra terhelődik a testsúly, mint a kenguruknál. A hordozó anyaga a baba hátára simulva minden ponton megtámasztja a gerincet, mégsem kényszeríti természetellenesen egyenes pozícióba, mint a kenguruk merevebb háttámlája. A baba felhúzott térdekkel, magzati tartáshoz hasonló helyzetben ellazultan simul az édesanyához. Hasfájós gyermekek nagyon gyorsan megnyugszanak ebben a hordozóban, illetve villámgyorsan el is alszanak! :)

6 hónapos kortól a gyermeket a hátunkon viselhetjük, amitől nem kell megijedni. Nagyon egyszerűen fel lehet tenni, és a mozdulatsort könnyen be lehet gyakorolni. A gyermek ekkor már képes a gerincét megtartani , a széles alátámasztás eloszlatja a testsúlyt. A nagyobb gyerekek karjaikat már ki is tehetik a vállpántok fölött, illetve a hordozót a cipzár kihúzásával megmagasíthatjuk, így együtt nő a babával. 15 kg-os nagyfiammal, aki nagyon elfáradt a séta alatt... Mikor beteg volt, akkor is így vittem ki a levegőre (a kicsit a babakocsiban toltam), nagyon élvezte, hogy testkontaktusban vagyunk, és ez a friss levegővel párosítva biztosan segítette a gyógyulásban! :) Édes álom anya hátán... Már készül a formára szabott kapucni, ami megtámasztja illetve védi a napsütéstől a kis buksit.


Nincsenek megjegyzések: