2011. október 1., szombat

Filcből készült babakocka


Ez a babakocka is fent van a meskán, még eladó!

Ezt a 20 x 20 centiméteres gyapjúfilcből készült babakockát 3-24 hónapos gyermekeknek ajánlom szeretettel. Minden oldalán más érdekesség található, puha, kellemes a tapintása. Habszivacs téglatestekkel tömtem, tartja a formáját, akár rá is lehet ülni, hasalni!
Színvilága vidám, harmonikus, a gyermek  esztétikai nevelését már egész korán el lehet kezdeni...


Az oroszlán sörénye kellemesen cirógatja a babák tenyerét, szemei gombok.


A leveles oldalon két katica bújócskázik, az egyik egy levél alá rejtőzött. Minden levél felhajtható, a kis ujjacskák keresgélhetnek alattuk.


A lovacska sörénye simogatható, farka szalagokból áll, a tapintást fejleszti.

A színes pöttyök, gombok a legkisebb babát is lekötik, szívesen nézegetik az egymástól elütő színeket.

Az autó kerekei nagy, kezeletlen fagolyók, kibújni készülő fogak kellemesen masszírozhatók vele :) Az autó alatt pisztáciahéjak csörögnek, ha megpaskoljuk a tetejét. Elég egyszer megmutatni a babának, élvezettel fogja csapkodni utána!

A békaetetés a következő módon zajlik: A fagyöngyöket a szalagon húzva átbújtatjuk a karikákon, és már bújhatnak is a béka szájába, hammm! Haladó fokozat, két év körüli gyermekeknek. A kisebbek nyugodtan rágcsálhatják helyette a karikákat, gyöngyöket...


A kocka egyik élén egy szaténszalagra fűzött fagyöngy lóg.

3 hónapos gyermek kiságyába téve, időnként megfordítva izgalmas nézelődnivaló, a fél éves már gurigázhatja a földön, akár rá is támaszkodhat, megmászhatja, közben felfedezheti a matatnivalókat. Az 1 éves pedig már babrálhat vele.

Nincsenek megjegyzések: