2011. október 3., hétfő

A sokadik filc babakocka


Ezt a 20 x 20 centiméteres gyapjúfilcből készült babakockát 3-24 hónapos gyermekeknek ajánlom szeretettel. Minden oldalán más érdekesség található, puha, kellemes a tapintása. Habszivacs téglatestekkel tömtem, tartja a formáját, akár rá is lehet ülni, hasalni!
Színvilága harmonikus, a gyermek esztétikai nevelését már egész korán el lehet kezdeni...

Az oroszlán sörénye kellemesen cirógatja a babák tenyerét, szemei gombok.A leveles oldalon két katica bújócskázik, az egyik egy levél alá rejtőzött. Minden levél felhajtható, a kis ujjacskák keresgélhetnek alattuk.

A színes pöttyök, gombok a legkisebb babát is lekötik, szívesen nézegetik az egymástól elütő színeket.A napocska alatt pisztáciahéjak csörögnek, ha megpaskoljuk a tetejét. Elég egyszer megmutatni a babának, élvezettel fogja csapkodni utána!


A békaetetés a következő módon zajlik: A fagyöngyöket a szalagon húzva átbújtatjuk a karikákon, és már bújhatnak is a béka szájába, hammm! Haladó fokozat, két év körüli gyermekeknek. A kisebbek nyugodtan rágcsálhatják helyette a karikákat, gyöngyöket...


A díszes fenyő a karácsonyt vetíti előre (karácsonyi ajándék is lehet :)


A kocka egyik élén egy szaténszalagra fűzött fakocka lóg.

3 hónapos gyermek kiságyába téve, időnként megfordítva izgalmas nézelődnivaló, a fél éves már gurigázhatja a földön, akár rá is támaszkodhat, megmászhatja, közben felfedezheti a matatnivalókat. Az 1 éves pedig már babrálhat vele.

Nincsenek megjegyzések: